Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel

  • USA Starship Troopers 3: Marauder (více)
Trailer

Před osmi lety vedl pozemské oddíly proti Arachnidům a díky Paulu Verhoevenovi se z něj stala hvězda. A nyní se Casper Van Dien vrací, opět coby John Ricco, protože brouci to zdaleka nevzdali a na Zemi se valí další hrozba. Bývalé vojenské ucho, nyní vysoce postavený důstojník, a jeho hvězdná pěchota jsou znovu povoláni do frontové linie a musí urychleně odcestovat na vzdálenou planetu OM-1, kde ztroskotala loď s Nebeským Maršálem Omarem Anokem. A úkol komanda z projektu Marauder je jediný - zachránit všechny přeživší a zlikvidovat každého brouka, který se postaví před hlaveň. Naneštěstí je zde ale jeden menší problém - zrádce s ne zcela jasnými pohnutkami, motivy a především schopnostmi. Legendární militaristická space opera se po hororové dvojce vrací ve třetím pokračování zpět k ironické poetice z veleslavného prvního díla a stejně tak nabízí další porci dokonalých triků a bojových sekvencí, které nenechají žádného milovníka vědecké fantastiky v klidu. V tomhle filmu není pro milovníky zvířat místo, brouci budou umírat po tisících. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jednotka pokračovanie nepotrebovala. Verhoeven ňou povedal všetko čo chcel a prípadný sequel bol len (logickou) honbou za prachmi. No ale, vole vole, to je Hollywood a tak vzniklo tuctové hororové akčné sci-fičko, značky B-Movie. Následne asi pán scenárista pochopil, že to satira bola tým skvelým na prvom filme a rozhodol sa na to nadviazať. A je to sranda! Béčko ešte väčšie než dvojka, vcelku vlastne komediálny trash a podľa toho to aj vyzerá. Neverili by ste aká je to blbosť... SPOILER! Jediné sci-fi čo poznám, kde hrdinovia porazia hlavného záporáka skrz modlenie sa :) "Ak si ma chceš vziať, budeme to musieť urobiť v kostole! Čo?? Som veriaca a to hodne!! Nikto neni dokonalý..." Guilty Pleasure ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Starship Troopers prodělali návrat ke kořenům a po hororovém druhém díle (který sice nebyl zrovna povedený, ale na rozdíl od ostatních jsem se na něj vydržel celkem v pohodě dívat) jsme dostali satirickou akční sci-fi. Nevěřil bych, že se tak stane, ale film mě bavil víc tehdy, když hrál na tu ironickou propagandu, než když došlo na akční řež s brouky. Pár lidí tu vytýká propagaci náboženství, ale to bych se bál říci, poněvadž když jsou záběry na modlící se dívky prokládány záběry na střílející zbraně, tak to za propagaci lze považovat jen těžko. Výprava a efekty mají sice blíž k seriálové Hvězdné bráně než filmové Hvězdné pěchotě, ale u video filmů jsem s něčím takovým smířený. Navíc ta závěrečná velká potvora byla docela pěkná. Od filmu jsem dostal asi tak to, co jsem od něj čekal - tedy průměrnou zábavu. PS: Ta písnička je docela chytlavá :D ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je VIDEO FILM, tak má skvělé fimové triky! Bohužel mne tam štvala herečka Jolene Blalock! Já jsem se prostě na ten její ksicht s napíchaným botulínem ve rtech, nemohl dívat - "huba, přes celý ksicht"! Jo a ještě jedna věc mne vytočila - propagace náboženství! Jako v každém filmu v poslední době! Když si dvě krávy klekly a začaly se modlit, tak jsem zuřil a když si ještě jedna z nich dala na závěr, podmínku mít svatbu v kostele, protože se dala na víru..... nevydržel jsem! Přál bych si, aby se už konečně OBJEVIL SATAN a všem těmto fanatickým pánbičkářům na světě ukázal, kdo je tu pánem! ........Jinak brouci skvělí! No, jako oddychový film doporučuji! ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Fenomén Hvězdné pěchoty sice nikdy nebyl nějak hvězdný, přesto finanční výdělky stály producentům za natočení dalších dvou dílů. Ve třetí části se vrací Casper Van Dien, což by teoreticky fanoušky mohlo potěšit (jak toho kluka mám rád, tady neměl co hrát), nebýt naprosto infantilního scénáře, mizerného provedení a neskutečně pitomých náboženských keců, které jsou pitomé i pro náboženské fanatiky. Vezměte si jen ten úvod - na planetu, kde lidé odolávají Broukům tím, že mají puštěnou elektřinu do drátů plotu, přiletí hlavní generál na inspekci. Běhá v bílé uniformě a chová se jako idiot už od začátku. Nějaké další zabezpečení kasáren a zákopů, kromě toho elektrického plotu, není. Třeba aspoň dvojitý plot. Nebo něco pro případ výpadku energie, což se samozřejmě stane. Dovnitř se hrnou mraky Brouků, ale kupodivu nad kasárnami velitelů jich je stabilně jen asi pět. Ostatní běhají v oněch vysokých vykopaných zákopech, aby sem tam sejmuli nějakého hrdinného vojáka, vystřelili cosi jako granát, nebo nakonec zavolali Škorpiona. A představte si, všichni kladní hrdinové a velitelé i tento útok přežijí. Celé je to o tom, že na Zemi držený Mozek Brouků ovlivňuje lidi a po ztroskotání záchranného člunu je nutné najít generála, který je mj. populární i svými písničkami, co nazpíval, a samozřejmě odrovnat ten největší Mozek Brouků. Překvapivě zafunguje metoda pitomé blonďaté letušky - modlit se neustále Otčenáš. Dokonce i drsňačka pilotka a broukobijka, když se začne modlit, uvidí kolem hlavy blonďaté letušky svatozář - což je jediný vtipný moment filmu. Jinak to celé drží pohromadě značně nestále, logika dostává na frak neustále, modlení se je nepřestálé - a k nepřestání. Kam se hrabou exercicie. Vskutku film jen pro otrlé. Bonusy nabízejí komentář tvůrců, komentář herců, film o filmu (23:13), dokument o animaci Brouků (11:05), u něhož se notně zasmějete, jak moc si programátoři myslí, že stvořili úžasné efekty, následuje dokument o vybavení vojáků (13:22), videoklip z filmu (2:34) a trailery na 5 jiných filmů. U všeho najdete ale jen GB a NL titulky. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

už dlouho jsem nebyl tak spokojený po tom, co jsem ohodnotil film 3 hvězdičkami.. ze subjektivního hlediska bych dal možná i 4*, ale musím být trochu objektivní, tak zůstanu u silných 3*:) ... po bombasticky béčkové jedničce (dvojku jsem přeskočil, při hodnocení 21% jsem si na ni vážně netroufl) je tohle přesně to pokračování, které jsem čekal - tzn. opět silně béčkové, parodické a tak trochu úchylné.. jasně, je tam hodně nesmyslů, nelogičností, stupidit a blbostí (proto taky ty 3*), ale já jsem to všechno čekal a dostalo se mi toho ještě spoustu navíc, takže jsem vážně spokojen :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • V cca 67 minutě, když se Ricův tým svléká, tak Link Manion (ta uplně vpravo v záběru) si svléká tričko 2x. (Musak)
  • Edward Neumeier, který tímto filmem debutoval jako režisér, je zároveň scenáristou všech tří pokračování filmové série. (korbitch22)
  • V barové scéně na planetě Roku San, kdy ke stolu zasedají John Rico (Casper Van Dien), generál Dix Hauser (Boris Kodjoe) a kapitán Lola Becková (Jolene Blalock), přičemž poslední uvedená sejme z hlavy tzv. lodičku, kterou ovšem v následujícím záběru má opět na hlavě. Chyba se následně ještě několikráte zopakuje. (AGAMENON)

Reklama

Reklama